Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Najaar vol kolibrievlinders

12 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Het is het beste jaar voor de kolibrievlinder ooit in Nederland! Althans, daar lijkt het op omdat er heel veel filmpjes ingestuurd worden voor Zelf Geschoten.  Vermoedelijk vanwege de extreem warme zomer. Dat meldt de Vlinderstichting. Nog nooit zijn zoveel waarnemingen van deze wonderlijk vliegende vlinder doorgegeven.
Ook in het najaar valt de kolibrievlinder ( Macroglossum stellatarum ) op en veel mensen doen hun best om de snelle trekvlinder op beeld te zetten. Voor de filmer is het een fantastische ervaring. In slowmotion worden de vliegkunsten van deze trekvlinder goed zichtbaar. Ze genieten van de vlinderstruik bloemen en moeiteloos steken ze hun lange buistong naar binnen. Tijdens het opzuigen van nectar, hangen ze staat stil in de lucht en met het blote oog is de vleugelslag dan nauwelijks te zien.
Compilatie kolibrievlinders in het najaar:
Filmers: Gerrit Stronks Aalten, Marieke Vinckers, Silas van Brakel, Erik de Rijke, Lieke Kortenhorst, Hilde Bronder en Marloes Lunenborg.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.