Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe klimaatclubs, fenolijn en overige radio-onderwerpen

  •  
11-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
protest demonstratie

© Protest, foto: pixabay

Nieuwe klimaatbewegingen

Op verschillende plekken in Amsterdam is deze week op een nogal opvallende manier gedemonstreerd voor het klimaat. Zo blokkeerde klimaatbeweging ‘Extinction Rebellion’ maandag het verkeer in het centrum en dinsdag de toegang van het hoofdkantoor van de ABN-Amro bank. Deze nieuwe milieuorganisatie groeit in Nederland enorm in populariteit.
Herstel van mosselbanken in de Waddenzee
Op de droogvallende platen in de Waddenzee maken de mosselbanken een opmerkelijke groei door. Een flinke broedval in 2016 en een milde winter hebben daar aan bijgedragen. Maar ook de toename van Japanse oesters speelt een rol, daar kunnen mossels zich aan vasthouden. 

Kuddebewakingshonden tegen de wolf?

Op de Sallandse heuvelrug wordt nu drie jaar geëxperimenteerd met speciale bewakingshonden om schaapskudden te bewaken tegen aanvallen van wolven. Is dit de manier voor schapenhouders om 'de wilde natuur' - en ook loslopende honden! - uit hun kuddes te houden?
kuddewaakhond

Fenolijn

Veel laatste bloeiers, een vreemde eekhoorn, een late boerenzwaluw en een reuzenbovist ter grootte van een voetbal zijn te horen op ons antwoordapparaat van de natuur. Verder nog een hoop vlinders.
Luister zondag naar alle eerste- en laatstelingen op de Vroege Vogels fenolijn, op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.