Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nachtuitzending Vroege Vogels genomineerd voor Gouden Roos

  •  
13-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
uitzending1mei_robbuiter

De uitzending “European Dawn Chorus”, die Vroege Vogels uitzond in de nacht van 1 mei, is genomineerd voor een Gouden Roos ( Rose d'or ) in de categorie Radio evenementen.

In het programma, een initiatief van de Ierse radio, werd het wakker worden van de vogels in heel Europa gevolgd. Eerst in Moskou en met de zonsopkomst mee in Noorwegen, Nederland, Engeland en Ierland werd er geluisterd naar de ochtendzang van vogels. In Nederland luisterden we vanaf de Mokbaai op Texel naar Nachtegalen, rietzangers, de grote sterns. De vogels werden daar gespot door Vroege Vogels-verslaggever Rob Buiter en de bekende Ierse ornitholoog Eric Dempsey.

Het programma werd uitgezonden in de nacht van 1 mei van 3 tot 7 uur. Luister de compilatie met de mooiste momenten van die nacht terug:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.