Vroege Vogels

Nacht van de vleermuis_24_08_2014

  •  
24-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vleermuis_van_Manuele_Willemsenn1.jpg
Komend weekend in de nacht van 29 op 30 augustus wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd door Eurobats, de Europese Vleermuisbescherming. In maar liefst dertig  landen vinden vleermuisexcursies plaats. In ons land organiseren de Vleermuiswerkgroep Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, KNNV en de Provinciale landschappen allerlei activiteiten. Door heel Nederland worden vleermuisexcursies met batdetector gehouden voor volwassenen en kinderen.
Vleermuizen zijn leuke, nuttige en bijzondere zoogdieren. Sommige soorten kun je in je eigen tuinreservaat rond zien vliegen als de omgeving ‘vleermuisvriendelijk’ is ingericht. Ze moeten straks weer de winter doorkomen in hun winterverblijven. De paring heeft dan al plaatsgevonden, maar vleermuisvrouwtjes stellen de bevruchting uit tot betere tijden. Pas laat in het volgende voorjaar zoekt de zaadcel de eicel op en gaan de vrouwtjes op zoek naar een geschikte kraamkolonie. Hier brengen ze hun jonge groot. Bekijk ook het filmpje over de vleermuizen.
Het is heel bijzonder om ze te gast te hebben en op warme zomeravonden rond te zien dwarrelen. Bovendien helpen ze je in een nacht van honderden insecten af. Richt daarom je tuin zo vleermuisvriendelijk mogelijk in.
Bekijk hiervoor te tip: vleermuizen in je tuin.
Kijk hier voor een excursie bij jou in de buurt!
Foto vleermuis van Manuela Willemsen. Kijk voor meer foto's van Manuela op Vroege Vogels Fotogalerij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.