Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nacht van de vleermuis

  •  
23-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding_2013-08-23_om_09.15.37.jpg
Wil je meer te weten komen over vleermuizen dan kun je dit weekend je hart ophalen. In maar liefst dertig Europese landen worden van vrijdag tot en met zondagnacht vleermuizen geteld. Tijdens deze zeventiende nacht van de vleermuis gaan gidsen en vleermuiskenners op pad met een bat-detector om het geluid van deze kleine vliegende zoogdiertjes op te sporen. Iedereen is welkom om mee te speuren.
Vleermuizen maken een bijna onhoorbaar geluid tussen de 15 tot 120 Khz. dat alleen met een detector waar te nemen is. Iedere soort maakt een ander geluid en zo kun je dankzij de bat-detector de soort vleermuis herkennen..
De Europese Nacht van de Vleermuis is een initiatief van Eurobats, de Europese organisatie voor de bescherming van vleermuizen.
In ons land heeft de vleermuizenwerkgroep van de Zoogdiervereniging veel vrijwillige vleermuiskenners die al vanaf vrijdagnacht aan het tellen zijn. De wandelingen vinden voornamelijk plaats in de omgeving van bezoekerscentra van natuurorganisaties.
Wil je meedoen kijk dan op de site van de Nacht van de Vleermuis onder excursies.  Daar vind je per provincie waar de vleermuiszoektochten beginnen.
Foto Rosse Vleermuis: Michiel 1981. Kijk voor de nieuwste foto's van deze fotograaf op de  Vroege Vogels fotogalerij .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.