Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Naar rechter om ontheffing ganzenjacht

  •  
01-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ganzen2.jpg

© Fotograaf: JolandaNoor

Stichting Animal Rights stapt naar de rechter om een ontheffing van de provincie Zuid-Holland nietig te laten verklaren voor het doden van tienduizenden ganzen. Dat maakte de dierenwelzijnsorganisatie vandaag bekend.
Schiettent voor jagers
Jagers in Zuid-Holland willen dit jaar zo'n 30 procent van de circa 115.000 grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen afschieten. "De jacht zorgt voor stress, angst en pijn bij talloze ganzen. Nederland is een ganzenland en geen schiettent voor jagers. De jacht is geen oplossing voor populatiebeheersing", zegt Robert Molenaar, directeur van de stichting.
Populatiebeheer
Volgens Molenaar vliegt vier op de tien ganzen in ons land met hagel in het lijf rond. Ganzen worden voornamelijk afgeschoten omdat ze grazen op graslandschappen dat bestemd is voor melkkoeien. De jacht is bedoeld om de populatie te beheren, maar volgens de organisatie reguleert de ganzenpopulatie zichzelf. De stichting is een online petitie gestart voor stopzetting van de ganzenjacht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.