Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Naar gekleurde recreatie in het groen

  •  
19-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bloemiees.jpg
In de Nederlandse multiculturele samenleving wonen, werken en recreëren mensen met verschillende culturele achtergronden. Deze diversiteit aan culturen zie je echter minder goed terug wanneer je de Nederlandse natuur in gaat.
Ideeën
Daar kom je Nederlanders van allochtone afkomst nauwelijks tegen. Vinden zij de Nederlandse natuur te saai, te wild, of niet interessant? In een artikel in Trouw en tijdens het symposium van de Heimans en Thijsse Stichting over ‘De relatie tussen mens en natuur in een verstedelijkte omgeving’ dat vandaag plaatsvindt, laat onderzoeker Marjolein Kloek zien welke ideeën over recreatie en natuur leven onder Chinese, Turkse en Nederlandse jongeren.
Vroege Vogels krijgt prijs
Vroege Vogels heeft de Heimans en Thijsse Prijs gewonnen en krijgt hem vandaag overhandigt door Prinses Irene. De Heimans en Thijsse Stichting legt uit waarom de keuze op ons is gevallen: “Al bijna 35 jaar brengt Vroege Vogels de natuur op een geweldig enthousiaste en inspirerende, maar ook kritische manier dichtbij een breed publiek. Het programma heeft als geen ander bijgedragen aan de belangstelling en liefde voor de natuur onder de Nederlandse bevolking. Het heeft daarmee een nauwelijks te overschatten bijdrage geleverd aan het maatschappelijk draagvlak voor natuurbehoud in Nederland."
Lees verder op: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.