Vroege Vogels

Muziek 4 mei

  •  
05-05-2014
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
Muzieklogo_56.jpg
Hier vind je alle informatie over de muziekstukken die in de uitzending zijn gedraaid:
Begintune: Allegro uit het blokfluitconcert in C groot (RV 443), van Antonio Vivaldi, uitgevoerd door Michala Petri (fluit) en The Academy Of St. Martin In The Fields. CD Philips 400.075.2
Eindtune: The Family, van Scott Joplin (deze muziek werd gebruikt als slotmuziek van de speelfilm The Sting) , uitgevoerd door The London Festival Ballet Orchestra.
De tune die gebruikt wordt bij de Natuurkalender is 10 seconden lang: Water Waves van Joseph Aldenzee, uitgevoerd door Margareth Forest en Heleen Bartels.
De korte stukjes gitaar in het Nieuwsoverzicht (rond half tien) zijn gedeeltes uit ‘Renald’s flamencogitaar in het Vroege Vogels Nieuwsoverzicht’ . Een eigen Vroege Vogels-opname uit 2009 uitvoerende: Rénald Ruiter
componist: R. Reynaldi (Buma)
uitgever: Syzygy Music (Buma 0768)
In de tune van ‘Tuinreservaten’ zit een fragment van 8 seconden uit Het Dorp (‘Langs het tuinpad van mijn vader….’), van componist Jean Ferrat , in een bewerking van J.K. de Ruijter, gespeeld door Draaiorgel Keistad.
CD Draaiorgel Keistad
Entertainment PRCD 2010108
Overige muziek, uitgezocht door muzieksamensteller Rénald Ruiter .
7.00 - 8.00 uur
Het 1ste deel, het allegro assai, uit de symfonie in G-groot van de Spaanse componist Carlos Baguer (1768-1808) u itgevoerd door de London Mozart Players o.l.v. Matthias Bamert.
COMPONIST: Carlos Baguer
UITVOERENDE: London Mozart Players
CD Contemporaries of Mozart
CHAN 9456
‘The Colonel Bogey March’ uit de film ‘The Bridge on the River Kwai’ uitgevoerd door The London Festival Orchestra o.l.v. Stanley Black.  
COMPONIST: Alford
UITVOERENDE: London Festival Orchestra                     
CD Cinema Gala
Decca 417 853-2
‘Albumblatt’ (op.81 no.2) voor viool en piano van de Noorse componist Christian August Sinding (1856-1941) uitgevoerd door Henning Kraggerud, viool en Christian Ihle Hadland, piano.
COMPONIST: Christian August Sinding
UITVOERENDE: Henning Kraggerud/Christian Ihle Hadland
CD    Music for Violin and Piano no.1
Naxos 8.572254
De prélude ‘Le nombre léger’ van de Franse componist Olivier Messiaen (1908-1992) uitgevoerd door de pianist Håkon Austbø.
COMPONIST: Olivier Messiaen
UITVOERENDE: Håkon Austbø
CD Messiaen Piano Music Vol.3
Naxos 8.554090
Het thema uit de filmmuziek van de TV serie ‘Brideshead Revisited’ (1981), uitgevoerd door het studioorkest  o.l.v. de componist Geoffrey Burgon.
COMPONIST: Geoffrey Burgon
UITVOERENDE: soundtrack
CD    Brideshead Revisited       
EMI 3 21367-2/ CD-MFP 6172

Een van de ouvertüres (‘Polly’-op.8) in Bes-groot van de Engelse componist Samuel Arnold (1740-1802)
uitgevoerd door Camerata Toronto.
COMPONIST: Samuel Arnold
UITVOERENDE: Camerata Toronto
CD  Overtures op.8 - Samuel Arnold
Naxos 8.557484
8.00 – 9.00 uur
Uit de sinfonia in C-groot van Mozart’s vader Leopold (1719-1787) het 4de deel, het presto, uitgevoerd door de London Mozart Players.
COMPONIST: Leopold Mozart
UITVOERENDE: London Mozart Players/ Matthias Bamert 
CD  Contemporaries of Mozart
CHAN 10496
Het thema uit de speelfim ‘Schindler’s List’ op muziek van de Amerikaanse componist John Williams (1932) uitgevoerd door The Pittsburgh Symphony Orchestra met als solist Itzhak Perlman, viool.
COMPONIST: John Williams
UITVOERENDE: The Pittsburgh Symphony Orchestra              
CD Cinema Serenade
Sony SK 63005
Van de Poolse componist Frédéric Chopin (1810-1849) de wals in B-klein (op.69 no.2) uitgevoerd door Vladimir Ashkenazy, piano.
COMPONIST: F. Chopin
UITVOERENDE:Vladimir Ashkenazy
CD Chopin - Waltzes       
Decca 414 600-2
Het snelle deel uit de 8ste Trio-sonate in B-klein van de Italiaan Tomaso Antonio Vitali (1663-1745) uitgevoerd door het Semperconsort o.l.v. violist Luigi Cozzolino.
COMPONIST: Tomaso A. Vitali
UITVOERENDE: Semperconsort
CD Twelve Trio Sonatas op.1
Naxos 8.570182
Schattenspiel - 1 van de Nederlands-Duitse componist Florian Magnus Maier (1973). De componist is ook bekend als gitarist en zanger in metal-bands Noneuclid en Dark Fortress. Deze compositie Schattenspiel is speciaal geschreven voor Symfonieorkest met klassieke gitaar en elektrische gitaar.De premiere was op Koningsdag 2014 in het Concertgebouw.
Deze zondag speel Florian delen uit het stuk live in Vroege Vogels, samen met Izhar Elias. Florian speelt electrisch, Izhar akoestisch.
COMPONIST: Florian Magnus Maier
UITVOERENDEN: Florian Magnus Maier en Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
9.00 - 10.00 uur
Schattenspiel - 2 van de Nederlands-Duitse componist Florian Magnus Maier (1973). De componist is ook bekend als gitarist en zanger in metal-bands Noneuclid en Dark Fortress. Deze compositie Schattenspiel is speciaal geschreven voor Symfonieorkest met klassieke gitaar en elektrische gitaar.De premiere was op Koningsdag 2014 in het Concertgebouw.
Deze zondag speel Florian delen uit het stuk live in Vroege Vogels, samen met Izhar Elias. Florian speelt electrisch, Izhar akoestisch.
COMPONIST: Florian Magnus Maier
UITVOERENDEN: Florian Magnus Maier en Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
Blackbird van the Beatles uit 1968 in een speciale, zeer korte uitvoering door Ellen ten Damme, zang en piano.
COMPONIST: Paul McCartney (hoewel officieel ook John Lennon vermeld staat, maar die heeft er niets aan bijgedragen)
UITVOERENDE: Ellen ten Damme, piano en zang
Eigen opname Vroege Vogels
Het Regende Zon is een tekst van Remco Campert waar Ellen ten Damme muziek bij componeerde. De componiste voert het zelf uit.
COMPONIST: Ellen ten Damme / Remco Campert
UITVOERENDE: Ellen ten Damme
CD Het Regende Zon
CNR 8714221063905
Schattenspiel - 3 van de Nederlands-Duitse componist Florian Magnus Maier (1973). De componist is ook bekend als gitarist en zanger in metal-bands Noneuclid en Dark Fortress. Deze compositie Schattenspiel is speciaal geschreven voor Symfonieorkest met klassieke gitaar en elektrische gitaar.De premiere was op Koningsdag 2014 in het Concertgebouw.
Deze zondag speel Florian delen uit het stuk live in Vroege Vogels, samen met Izhar Elias. Florian speelt electrisch, Izhar akoestisch.
COMPONIST: Florian Magnus Maier
UITVOERENDEN: Florian Magnus Maier en Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
Het 4de deel ‘Production Number’ uit de ‘Hollywood Suite’ van de Amerikaanse componist Ferde Grofé (1892-1972) uitgevoerd door de Bournemouth Symphony Orchestra.
COMPONIST: Ferde Grofé
UITVOERENDE: Bournemouth SO/ William Stromberg                       
CD American Classics
Naxos 8.559017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.