Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Muziek 26 juni

  •  
26-06-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
muziek_58.jpg
Begintune: Allegro uit het blokfluitconcert in C groot (RV 443), van Antonio Vivaldi , uitgevoerd door Michala Petri (fluit) en The Academy Of St. Martin In The Fields.
CD Philips 400.075.2
Eindtune: The Family, van Scott Joplin (deze muziek werd gebruikt als slotmuziek van de speelfilm The Sting) , uitgevoerd door The London Festival Ballet Orchestra.
De tune die gebruikt wordt bij de Natuurkalender is 10 seconden lang: Water Waves van Joseph Aldenzee , uitgevoerd door Margareth Forest en Heleen Bartels.
De korte stukjes gitaar in het Nieuwsoverzicht (rond half tien) zijn gedeeltes uit ‘Renald’s flamencogitaar in het Vroege Vogels Nieuwsoverzicht’ . Een eigen Vroege Vogels-opname uit 2009 uitvoerende: Rénald Ruiter
componist: R. Reynaldi (Buma)
uitgever: Syzygy Music (Buma 0768)
In de tune van ‘Tuinreservaten’ zit een fragment van 8 seconden uit Het Dorp (‘Langs het tuinpad van mijn vader….’), van componist Jean Ferrat,  in een bewerking van J.K. de Ruijter , gespeeld door Draaiorgel Keistad.
CD Draaiorgel Keistad
Entertainment PRCD 2010108
Muziek uitgezocht door muzieksamensteller Rénald Ruiter .
8.00 – 8.30 uur
Het 3de deel, presto, uit de Mannheimer-symfonie in A-groot  van de Duitse componist Johann Stamitz (1717-1757) uitgevoerd door The New Zealand Chamber Orchestra.
COMPONIST: Johann Stamitz
UITVOEVENDE: New Zealand Chamber Orchestra/ Donald Armstrong.
CD Symphonies vol.1  
Naxos 8.553194          Beluister
‘Fabel’ uit de ‘Fantasiestücke’ op.12 van de Duitse componist van Robert Schumann (1810-1856)  uitgevoerd door de pianist Richard Stein (eng.).
COMPONIST: Robert Schumann
UITVOERENDE: Richard Stein
CD Night Fantasies
MusicMarket MKK 102          Beluister
8.30 – 9.00 uur
Van de Duitse componist Georg Caspar Schurmann (1672/73-1751) hoorden we het 7de deel, ballet, uit de suite  ‘Ludewig der Fromme’  uitgevoerd door de Akademie für alte Musik Berlin.
COMPONIST: Georg Kaspar Schurmann
UITVOERENDE: Akademie für alte Musik Berlin
CD Ouvertures pour l’Opéra de Hambourg
Harmonia Mundi HMC 901852          Beluister
Het 2de deel, minuet & musette, uit het hoboconcert in A-klein van de Engelse componist Ralph Vaughan Williams (1872-1958) uitgevoerd door The English Chamber Orchestra met als solist Neil Black, hobo.
COMPONIST: R. Vaughan Williams
UITVOERENDE: Engels Kamerorkest/ Barenboim 
CD Ralph Vaughan Williams – English Chamber Orchestra
Deutsche Grammophon DGG 419 748-2          Beluister
9.00 – 10.00 uur
‘Scenic Railway’ van de Franse componist Roger Roger (1911), een muzikale illustratie van een treinreis met de bv. De Oriënt Express, uitgevoerd door het Metropole Orkest o.l.v. Jan Stulen.
COMPONIST: Roger Roger
UITVOERENDE Metropole Orkest o.l.v.Jan Stulen
CD  Grands Travaux – Roger Roger
VPRO EW 9521           Beluister
Het duo ‘Sans Souci’ bestaande uit de violist Annoesjka Cabo en de pianist Frans van Dalen speelde ‘Schön Rosmarin’ van de Oostenrijkse componis Fritz Kreisler  (1875-1962).
COMPONIST: Fritz Kreisler
UITVOERENDE: Duo Sans Souci
CD Après un Rêve
Nabis 2007-02          Beluister
Sanne Eggenkamp zingt het nummer Homo Ludens, van Wietske Loebis en pianist Johan Hoogeboom. Dit nummer zal op termijn op een speciale Vroege Vogelcd verschijnen!          Beluister
‘Mechanical Piano’ uit de speelfilm ‘My Son, My Son, What have Ye Done’ op muziek van de Nederlandse cellist en componist Ernst Reijseger (1954).
COMPONIST: Ernst Reijsiger
UITVOERENDE: Ernst Reijseger studio ensemble
CD French Masterpieces for Piano 4 hands
Claves CD 50-9214          Beluister
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.