Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Muziek 18 oktober 2015

  •  
17-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
muziek2l_22.jpg
Begintune: Allegro uit het blokfluitconcert in C groot (RV 443), van Antonio Vivaldi, uitgevoerd door Michala Petri (fluit) en The Academy Of St. Martin In The Fields. CD Philips 400.075.2.
Eindtune: The Family, van Scott Joplin (deze muziek werd gebruikt als slotmuziek van de speelfilm The Sting), uitgevoerd door The London Festival Ballet Orchestra.
De tune die gebruikt wordt bij de Natuurkalender is 10 seconden lang: Water Waves van Joseph Aldenzee, uitgevoerd door Margareth Forest en Heleen Bartels.
Het 4de deel, het allegro, uit de symfonie in de toonladder van D-groot, bijgenaamd ‘Pastorella’ *, van de Belgische componist François-Joseph Gossec (1734-1829) uitgevoerd door de London Mozart Players.(*pastorale - de verklanking van een dierbaar landschappelijk beeld )
COMPONIST: F.J. Gossec (op.5)
UITVOERENDE: London Mozart Players/ Matthias Bamert                      
CD Contemporaries of Mozart
CHAN 9661
De 1ste polka, een Boheemse volksdans, uit de drie ‘Poetic Polkas’ (op.8) in Es-groot, van de Tsjechische componist Bedrich Smetana (1824-1884) uitgevoerd door pianist András Schiff.
COMPONIST: Bedrich Smetana (uit: opus 8/werk 8/oeuvre 8)
UITVOERENDE: Andras Schiff
CD Bedrich Smetana Polkas – Andras Schiff
Teldec 3984-21261-2
Het rondeau, uit de sonate voor twee fluiten in C-groot (op.1) van de Duitse componist Franz Anton Hoffmeister (1754-1812) uitgevoerd door Marion Moonen en Jed Wentz, traverso.
COMPONIST: Franz Anton Hoffmeister
UITVOERENDE: Musica Ad Rhenum
CD Muziek op een statig huis – Kasteel Amerongen
Stemra/ Evangelische Omroep 2001
La Muse Plantine’, van origine gecomponeerd voor het clavecimbel, van de Franse componist François Couperin (1668-1733) uitgevoerd door de pianist Alexandre Tharaud.
COMPONIST: F. Couperin
UITVOERENDE: Alexandre Tharaud
CD François Couperin – Tic, Toc, Choc              
Harmonia Mundi HMC 901956
'La Cavalleria de Napoles, con dos clarines' van de Spaanse componist  Gaspar Sanz (1640-1710) werd live gespeeld in de Artis Bibliotheek door de befaamde Nederlandse gitarist Izhar Elias. Vier jaar geleden ontving hij de Nederlandse Muziekprijs.
COMPONIST: Gaspar Sanz
UITVOERENDE: Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
' Caprices de chacone' van de Italiaanse gitarist, leraar en componist  Francesco Corbetta (1615-1681)  werd live gespeeld in de Artis Bibliotheek door de befaamde Nederlandse gitarist Izhar Elias. Vier jaar geleden ontving hij de Nederlandse Muziekprijs.
COMPONIST: Francesco Corbetta
UITVOERENDE: Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
' Deh ti arresta' van de Italiaanse componist  Gioachino Rossini (1792-1868) werd b ewerkt voor gitaar solo door Mauro Giuliani (1781-1829) en nu gespeeld in de Artis Bibliotheek door de befaamde Nederlandse gitarist Izhar Elias. Vier jaar geleden ontving hij de Nederlandse Muziekprijs.
COMPONIST: Gioachino Rossini
UITVOERENDE: Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
' Etude nr.7' van de Braziliaanse componist/cellist  Heitor Villa-Lobos (1887-1959) werd gespeeld in de Artis Bibliotheek door de befaamde Nederlandse gitarist Izhar Elias. Vier jaar geleden ontving hij de Nederlandse Muziekprijs.
COMPONIST: Heitor Villa-Lobos
UITVOERENDE: Izhar Elias
Eigen opname Vroege Vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.