Vroege Vogels

Museum of the plant

  •  
08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Alfabet

© kunstenaar : Anne Geene

Het is een bonte verzameling aan plantenkunst. Sinds deze week hangt in Stedelijk Museum Schiedam het werk van Anne Geene. Zij werd begin dit jaar door oud-Rijksmuseum directeur Wim Pijbes genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs, waarvan de winnaar op 25 februari 2018 bekend wordt gemaakt. In zijn nominatie zei Pijbes het volgende over Geen: 'In wezen doet Anne Geene precies wat kunstenaars al eeuwenlang doen, namelijk ons opnieuw naar de wereld laten kijken.' 

Museum of the plants

Museum of the Plant bevat onder andere foto's van kamerplanten van bekende mensen en blaadjes waaruit kleine beestjes gaten in de vorm van letters en cijfers hebben gegeten. En ze maakte een foto van 337 klavertjes vier, getiteld de Devaluation of Luck.
Devaluation of Luck

© kunstenaar : Anne Geen

Devaluation of Luck

Ornithology

Daar waar botanische instellingen zich vooral richten op bijzondere eigenschappen, zeldzame soorten en het verzamelen van DNA, richt het “ museum” van Anne Geene zich op allerlei andere facetten van het plantenrijk. Haar vorige kunstwerk het boek “Ornithology”, dat ze maakte met Arjen de Nooy, werd begin vorig jaar tot 'mooiste boek van 2016' verkozen in een prestigieuze internationale wedstrijd.

Meer over:

planten, annegeene
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

prin1941
prin194126 feb. 2018 - 12:18

Leuk....!! Planten krijgen veel te weinig aandacht, ze zijn de basis van alles op aarde, maar worden bijv. in Nederland door onze veel te intensieve boeren gewoon vernietigd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.