Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Muizenstaartjes in de Betuwe_01_05_2013

  •  
01-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
muizenstaartje_01.jpg
Wie in deze tijd van het jaar eens gaat kijken bij een boomkwekerij, of een ingang van een weiland, kan voor een aangename verrassing komen te staan.
Onbespoten
Het muizenstaartje is een onopvallend, klein (soms slechts enkele centimeters hoog), maar bijzonder mooi plantje, dat hier nog wel eens wil groeien. Mits de grond onbespoten is.
Ecologie
Het Muizenstaartje is een zogenaamde winterannuel. De zaden kiemen in het najaar, wanneer het koel en regenachtig is. Het plantje overwintert dan als rozet, en kan dan al vroeg in het voorjaar direct beginnen met bloeien. Het voordeel van zo’n strategie is dat er nog weinig concurrentie om licht en voedingsstoffen is van andere planten, die pas later in het voorjaar uitlopen of kiemen. In de zomer droogt de grond uit en sterft de plant af. De vele kleine, door wind verspreide zaden voor de volgende generatie zijn dan echter al gerijpt en liggen dan alweer te wachten op de herfstregens.
Lees verder op: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.