Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Motten en vlinders drinken tranen krokodil

  •  
01-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
227 keer bekeken
  •  
kaaiman-digi-irma.jpg

© Fotograaf: digi-irma

Wat doen motten en vlinders om genoeg zout binnen te krijgen? Een ecoloog meent in Costa Rica het antwoord te hebben gevonden. Hij zag daar hoe de insecten af en toe krokodillentranen dronken.
Zout is in het binnenland een schaars goed, vooral voor herbivoren (gras- en planteneters). Carlos de la Rosa zegt dat de motten en verscheidene vlindersoorten een slokje oogvocht van kaaimannen nemen om aan voldoende zout en eiwitten te komen. Ook tranen van schildpadden vinden gretig aftrek. De onderzoeker kwam tot zijn conclusies na vorig jaar met een groep studenten over de rivier de Puerto Viejo in het noordoosten van het land te hebben gevaren.
In het wetenschapsblad Frontiers in Ecology and the Environment doet De la Rosa melding van het ongewone schouwspel. Collega-onderzoekers ontdekten eerder al dat honingbijen op de tranen van schildpadden en zelfs mensen afkwamen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.