Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Motorcrossers gepakt in Limburg en op Veluwe

  •  
28-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
motor-racen.jpg
Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben afgelopen weekend tijdens een controle samen met de politie motorcrossers aangehouden bij Kootwijk op de Veluwe en in Limburg. Tegen de crossers is proces verbaal opgemaakt.
Gevaarlijke situaties
Het motorcrossen in een natuurgebied is verboden. De motoren rijden vaak met hoge snelheid over voetgangerspaden en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast wordt de natuur verstoord en zelfs vernield door het crossen. Staatsbosbeheer en politie controleren regelmatig om dit te voorkomen.
Stopteken
Tijdens een controle op de Veluwe werd een motorrijder op de Pomphulweg gesignaleerd. Hij negeerde een stopteken. Bij een tweede stopteken kon de man worden gecontroleerd. Een andere man reed over het Kootwijkerzand. Ook hij negeerde in eerste instantie een stopteken. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en het kapot rijden / verstoren van het natuurgebied.
Klachten
De afgelopen maanden ontving Staatsbosbeheer steeds meer klachten van bezoekers over motoren die door het Limburgse Schuitwater reden. Een maand geleden zelfs over een motor die dwars over een dassenburcht reed. Dit was aanleiding voor de Groene Brigade Limburg, gemeente, politie en Staatsbosbeheer om een gezamenlijke handhavingsactie te houden.
Boete
Tijdens deze actie zijn drie mannen uit Lomm en Velden betrapt, terwijl zij met hun motor aan het crossen waren op wandelpaden in dit stiltegebied. Twee van de drie mannen werden ook vorig jaar al bekeurd. Zij kunnen een boete tegemoet zien van een paar honderd euro’s.
Bron: Staatsbosbeheer

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.