Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mooiste internationale natuurboeken_25_07_2014

  •  
25-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
rolfalexander_02.jpg
Vroege Vogels besteedt met enige regelmaat aandacht aan de meest bijzondere internationale natuurboeken. Want niet alleen in Nederland wordt mooi geschreven over ‘alles wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit’. In landen als Engeland, Duitsland, maar ook verder weg verschijnen jaarlijks duizenden groene pareltjes. En die krijgen veel te weinig aandacht, vinden wij.
Recensie
Twee recensenten nemen ons afgewisseld mee naar de mooiste internationale natuurboeken, die onlangs zijn uitgegeven. Schrijver Alexander Reeuwijk en publicist Rolf Roos. Deze week neemt Reeuwijk een stapel dikke boeken mee, over het kleinste leven dat bestaat. 'De beestjes in ons' van de Amerikaanse hoogleraar microbiologie Martin Blaser en 'Van dier naar mens' van de Amerikaanse wetenschapsjournalist David Quammen.
Het gaat met name om boeken die zijn vertaald in het Nederlands, aangevuld met titels die u zelfs in het Engels beslist moet lezen.
Alexander Reeuwijk
Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger. Hij schreef meerdere boeken, zoals ‘Darwin, Wallace en de anderen’ en ‘Reizen tussen de lijnen’ (uitgeverij AtlasContact) en publiceert in magazines als Azië Magazine en De Boekenwereld. Daarnaast publiceert hij met grote regelmaat over oude reisverhalen en natuurhistorische werken uit de collectie van de Amsterdamse Artis Bibliotheek.
Rolf Roos
Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Daarnaast uitgever bij Natuurmedia. Ook maakte hij meerdere columns voor Vroege Vogels. Schreef of redigeerde o.a. Opgewarmd Nederland,  Planten in de hoofdrol en Duinen en mensen Texel. Bouwt en timmert al jaren aan de website Duinen en mensen , met honderden duinartikelen, films en mooie teksten uit oude dozen die een tweede leven meer dan verdienen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.