Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mooi weer scenario’s_06_09_2013

  •  
06-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hollanddoc2.jpg
Van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 september 2013 staat bij Holland Doc de programmering in het teken van klimaatverandering.
Mooi weer scenario
Holland Doc 24 sluit deze week aan op de nieuwe VPRO-serie Klimaatjagers, waarin journalist Bernice Notenboom de gevolgen van klimaatverandering in beeld brengt. Holland Doc 24 zoomt in de themaweek 'Mooi Weer Scenario’s' in op de strijd tégen klimaatverandering.  Die strijd wordt op verschillende manieren gevoerd.
De Kleine Aarde
In de themaweek maakt regisseur John Webster je in Rampenplan deelgenoot van zijn optimistische aardolie-vrije dieet, dat hij voor zijn gezin heeft uitgedokterd. Ecoloog en cameraman John D. Liu pakt het grootser aan met zijn missie om wereldwijd woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen in de aflevering Groen Goud van Tegenlicht. In Gewoon doen! maken we kennis met milieuactivisten die op ludieke wijze actie voeren tegen vervuilende bedrijven. En in Andere Tijden bezoeken we De kleine Aarde, een centrum waar idealisten in de jaren zeventig experimenteerden met alternatieve energiebronnen.
Kijk voor het hele programma op de website van Holland Doc.
Bekijk hier alvast een gesprek met klimatoloog Tim Lenton die ook in de Klimaatjagers zit:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.