Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mooi Nederland_28_03_2013

  •  
28-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mooi_Nederland.jpg
PvdA, D66 en GroenLinks presenteerden deze week een groot plan voor de natuur. Met de initiatiefnota ‘Mooi Nederland’ willen de partijen de natuurwetgeving vereenvoudigen en natuur en landschap beter beschermen. Zo wordt natuurvandalisme strenger bestaft en moet de lijst met vrij bejaagbare diersoorten worden afgeschaft.
PvdA Tweede Kamerlid Lutz Jacobi: “Dit kabinet heeft weer groene vingers en met deze nota geven we daar invulling aan. De PvdA staat voor natuur waar mensen van kunnen genieten. Natuurlijk de klassieke topnatuur zoals de Veluwe, maar ook gebieden zoals het Groene Hart of Kinderdijk. Gebieden die door heel veel Nederlanders worden gewaardeerd om hun schoonheid, historie en recreatie mogelijkheden. Daar moeten we trots op zijn.”
Het initiatief is ontstaan als antwoord op de plannen van voormalig staatssecretaris Bleker (CDA). Met de 200 miljoen euro uit het Lenteakkoord zijn de bezuinigingen op natuur al voor een groot deel teruggedraaid.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.