Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Monumentale bomen Overveen ten dode opgeschreven

  •  
04-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boom_overveen.jpg
De 255 bomen op het Marinehospitaalterrein in Overveen worden vermoedelijk al binnen twee weken gekapt. En dat terwijl er nog geen enkel van de 64 appartementen, die ervoor in de plaats moeten komen, is verkocht. Dat bleek uit een raadsvergadering van de gemeente Bloemendaal. Volgens de tegenstander van de kap, Vereniging Marinehospitaalterrein had de gemeente eerder toegezegd pas met het omzagen van de bomen te beginnen als het 100% zeker is dat het project er ook komt.
In december 2008 maakte Vroege Vogels nog een reportage over de kapplannen van de gemeente Bloemendaal. Projectontwikkelaar BAM is van plan om op het terrein 64 dure appartementen te bouwen. En daarvoor moeten de 255 bomen wijken. Volgens de Vereniging Marinehospitaalterrein, hierbij gaat om een groot aantal eeuwenoude en monumentale bomen, waaronder 7 bomen met een stamdiameter van 100 tot 120 cm en 4 bomen van 80-95 cm.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.