Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Moerdijk akkoord met opruimen Chemie-Pack

  •  
16-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Moerdijk.jpg
De gemeenteraad van Moerdijk is donderdagavond akkoord gegaan met de sanering van het terrein bij Chemie-Pack op industrieterrein Moerdijk. De operatie gaat ondergronds ruim 38 miljoen euro kosten.
De raadsleden hadden weinig moeite met het voorstel. Het is dan ook de provincie Noord-Brabant die de kosten voorlopig voorschiet. Deze worden uiteindelijk verhaald op Chemie-Pack, het bedrijf dat in januari van dit jaar in vlammen opging.
Bovengronds
Moerdijk schiet zelf 3 miljoen euro voor om het terrein bovengronds de saneren. De aanpak van de grondwaterverontreiniging en bodemsanering gaat 3 tot 5 jaar duren.
Door de brand zijn chemicaliën en bluswater met chemicaliën verspreid op het terrein en in de omgeving. De mix van chemicaliën is ook in het grondwater en in de bodem terechtgekomen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.