Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuwe seizoen start 26 maart 2021npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Maaltijdenbezorger investeert in kweekvlees

Gisteren
  •  
leestijd 1 minuten
meat-1030729_1920 vlees

© Pixabay

Topman Jitse Groen van de beursgenoteerde maaltijdbezorger Just Eat Takeaway investeert in kweekvleestechnologiebedrijf Mosa Meat. Hoeveel geld hij precies in bedrijf steekt, is niet bekend.

Mosa Meat

Bij een nieuwe investeringsronde, waaraan meerdere partijen deelnamen, haalde Mosa Meat in totaal 10 miljoen dollar op. Dat is omgerekend ruim 8 miljoen euro. Met het geld wil Mosa Meat, een spin-off van de Universiteit Maastricht, zijn bestaande proefproductiefabriek uitbreiden, een grotere productielijn maken en personeel inhuren.

Behalve Groen investeerde ook de producent van vis- en veevoer Nutreco in Mosa Meat. Nutreco investeerde eerder al in het Maastrichtse bedrijf. In andere investeringsronden kwam ook al geld van het Luxemburgse Blue Horizon Ventures, een fonds dat in voedseltechnologie investeert. De Bell Food Group, de grootste vleesverwerker van Zwitserland, stak geld in Mosa Meat, evenals het Japanse conglomeraat Mitsubishi.

Kweekvleeshamburger

In totaal heeft Mosa Meat in drie investeringsrondes 85 miljoen dollar opgehaald. In 2013 presenteerden wetenschappers Mark Post en Peter Verstrate, oprichters van Mosa Meat, de eerste kweekvleeshamburger. Met behulp van cellen van een koe werd de hamburger gemaakt.

Bron: ANP

Meer over:

kweekvlees

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar