Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Moeder pasgeboren neushoorn gestroopt

  •  
04-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
neushoorn_21.jpg
Een onderzoeksteam van WWF India ontdekte gisteren in Manas National Park een twee weken oud neushoornkalfje dat nog in leven was en het karkas van haar moeder, waarvan de hoorn en de poten misten. Het WNF vreest dat de overlevingskansen van het kleintje niet groot zijn. Er waren sinds begin dit jaar juist extra beschermingsmaatregelen genomen om stroperij van Indische neushoorns in het park tegen te gaan.

Stroperijcrisis

De enorme vraag naar hoorn van neushoorn in Azië is veruit de grootste bedreiging voor neushoorns. Na een aantal decennia van natuurbeschermingssuccessen in India loopt de stroperijcrisis nu steeds verder uit de hand. Het WNF vindt dat er behalve extra beschermingsmaatregelen ook beter gehandhaafd moet worden door de lokale autoriteiten. Afgelopen maand is op de CITES top in Bangkok afgesproken dat de lidstaten veel nauwer moeten samenwerken om de vraag naar neushoorn hoorn in landen als Vietnam te stoppen.
Nepal
In buurland Nepal gaat het gelukkig een stuk beter met de Indische neushoorn. In het door het WNF gesteunde reservaat Chitwan in het zuiden van Nepal is hun aantal zelfs zo toegenomen, dat een aantal van hen naar een ander natuurgebied is overgebracht. De overheid is hier nauw betrokken bij het natuurbeschermingswerk en dat lijkt vruchten af te werpen. Sommige wildlife crime deskundigen denken dat stropers vanuit Nepal zijn uitgeweken naar India omdat daar minder effectief wordt beschermd.
Bron: WNF.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.