Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Misstanden bij de varkens

  •  
25-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
varkens_kooi_25.jpg
Van kreupelheid tot doorligwonden. In de Nederlandse varkenshouderij zijn de misstanden nog aan de orde van de dag, aldus stichting Varkens in Nood . De dierenactieorganisatie publiceerde zondag in Vroege Vogels een rapport met daarin 120 uitwassen uit de sector.
Het gaat bijvoorbeeld om pijnlijke botten en kreupelheid door een te snelle groei, maagzweren door verkeerd voedsel, apathisch gedrag door verveling, doorligwonden bij zeugen, pleuritis door smerige stallucht, hormoonbehandelingen en uitputting bij zeugen die continu zwanger zijn. Volgens directeur Hans Baaij van Varkens in Nood is een deel van de misstanden is in strijd met wettelijke voorschriften.
Volgens Baaij stappen de meeste Nederlandse supermarkten de komende jaren over op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk 1-ster. Daarmee verminderen of verdwijnen 49 misstanden voor deze varkens. Dit geldt echter niet voor de 66% in Nederland gefokte varkens die voor de export bestemd zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.