Vroege Vogels

Misslag - Andrea van Pol

  •  
07-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Andrea.jpeg
Al drie weken aan het 'vroege vogelen' en het is echt voorbij gevlogen! We zijn nu druk in de weer met het Grote Afscheid van Midas. Ik vind het verschrikkelijk dat hij ermee stopt, en zeker net nu wij koud begonnen zijn. De luisteraar krijgt heel wat veranderingen voor zijn kiezen.
Gelukkig heeft Nico de Haan laatst weer acte de présence gegeven. En hoe! Toen Menno en ik bij onze eerste uitzending onschuldig naar de vinkenslag vroegen hebben we het geweten: op de redactie werd er schande van gesproken; 'valse start' mailde een luisteraar, en een vrouw sprak op de fenolijn dat zij de vinkenslag wél gehoord en herkend had i.t.t. deze 2 vroege vogels.
Om deze misstap niet te kunnen herhalen werden Menno en ik in uitzending 2 meteen door Nico de Haan onder handen genomen. Prrrt, prrrt, tsssjiep..Zó klonk de vinkenslag en hij deed het voor. Wij pruttelden hem na, maar dat klonk naar niks. We moesten op cursus, en wel meteen.
Nu rijd ik twee keer in de week met Nico de Haan op mijn geluidsboxen naar Hilversum. Hij vertelt me hoe de vink slaat, de mus tsjilpt (alsof ik dat niet wist!), en hoe prachtig de uithalen van de lijster zijn. Maar alle 40 zangvogels die de cursus behelst op het examen straks te kunnen herkennen? Dat zal zeker het mooiste diploma uit mijn carrière zijn.
Andrea van Pol - presentator 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.