Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Mishandelde kitten aan hek gevonden

13 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kitten

© bron: pixabay

Een kitten is zwaar mishandeld en vastgebonden aan een hek in Rotterdam. Het kleine katje van twee tot drie maanden oud was vastgemaakt met tiewraps. Die waren zo strak om haar pootjes gebonden, dat ze zijn opgezwollen. Volgens de Dierenbescherming was het de bedoeling dat de poes aan het hek zou sterven.

Slecht aan toe

Een voorbijganger had het dier in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden bij het Marconiplein. De politie maakte de kitten meteen los en nam haar mee naar een bureau. Daar kwam de Dierenambulance de kitten ophalen. “Ze is er niet goed aan toe. Bij een voorpootje zat een gecompliceerde breuk. Die was al ontstoken, dus het moet een oudere breuk zijn. Ook een achterpootje was gebroken en die breuk was al aan het helen, dus ook die is niet van afgelopen nacht”, aldus de Dierenambulance.

Overleven

Ook was het bekje van de poes beschadigd. Toch denkt de dierenarts dat de kitten een kans heeft om het te overleven. Daarom heeft ze nog geen spuitje gekregen om haar te laten inslapen.
De kitten heeft de naam Kitty gekregen. De Dierenbescherming vermoedt dat ze eerder in de nacht van donderdag op vrijdag is opgehangen, maar het is niet bekend hoelang ze al aan het hek hing toen ze werd gevonden.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

karelbuitenkamp
karelbuitenkamp15 jul 2018 - 7:54

En wat krijgt zo'n psychopaat als ze hem/haar ooit vinden ?Of een bekeuring wegens dieren mishandeling of zelfs begeleiding want de dader heeft een moeilijke jeugd gehad of is geestelijk minder toerekeningsvatbaar .Als je een Waxine lichtje naar een koets gooit omdat je het niet eens bent met een feodaal gebeuren als een volkomen overbodig instituut wat volkomen achterhaald en overbodig is krijg gevangenis straf , en bij een walgelijk vergrijp als dit krijg je een boete die nergens op slaat .

riana5
riana514 jul 2018 - 7:57

Mensen die niet van dieren houden !!! Houden ook niet van mensen dus een gevaar voor de maatschappij  Dus  levens lang opsluiten 

MarianClaasen
MarianClaasen13 jul 2018 - 19:44

Dan ben je dus echt wel een psychopaat als je een diertje zoiets aandoet. 

annewolf
annewolf13 jul 2018 - 18:29

Dader zoeken en ook aan het hek binden!!! Grrrrrrrrrr wat maakt mij dat kwaad zeg! Wat voor een pijn moet jezelf hebben om zoiets verdervervelijks te kunnen doen! Ik zou willen zeggen " kun je wel tegen zo een klein machteloos diertje? Lafbek, durf een gelijke dit aan te doen!