Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minister: ‘meer begrip voor kustplan’_19_01_2016

  •  
19-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kust_RWillemsen.jpg

© Fotograaf: RWilllemsen

Na alle ophef en scepsis over haar kustplannen gaat minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) om de tafel met onder meer gemeentes, provincies en Natuurmonumenten. Ze wil een goede oplossing tussen wat het kabinet wil en wat “bijna heel Nederland” niet wil.
‘Niet aan de orde’
De bewindsvrouw reageerde dinsdag onder meer op een petitie van ruim 86.000 mensen tegen een verdere bebouwing van de kust. Schultz benadrukt dat bijna de hele kustlijn beschermd gebied is waar helemaal niet mag worden gebouwd. Het schrikbeeld van villa's en privéstranden is volgens haar niet aan de orde.
Tent
De minister vindt dat het mogelijk moet zijn dat een strandtent permanent kan blijven staan, zodat wandelaars daar in de winter erwtensoep kunnen eten. De plannen gaan niet over de paar stukjes langs de kust waar gemeentes wel iets mogen doen, aldus Schultz.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.