Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minister sluit voorlopig het Vlaams slachthuis

  •  
12-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Runderen slachthuis misstand

© Beeld uit de verborgen camera beelden. Bron: Animal Rights

Het omstreden slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem gaat dicht. Belgische Minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) heeft ,,het bevel gegeven het slachthuis voorlopig te sluiten", zegt een woordvoerder tegen ANP.
Dinsdag kwam Animal Rights met schokkende verborgencamerabeelden van dierenmishandeling naar buiten en eiste de onmiddellijke sluiting van het bedrijf. Het inspectieteam is in het slachthuis en heeft volgens de woordvoerder ,,voldoende aangetroffen in de infrastructuur in combinatie met de beelden" om het slachthuis te sluiten. Nader onderzoek volgt. ,,Het bedrijf wordt doorgelicht. Daarna wordt gekeken wat er veranderen moet om het dierenwelzijn te waarborgen."
In maart moest een slachthuis voor varkens in het Belgische Tielt een maand dicht nadat Animal Rights er met undercoverbeelden grove misstanden aan het licht had gebracht. Het kreeg na het invoeren van allerlei maatregelen een tweede kans.

Beelden

Bekijk hieronder de beelden die  Animal Rights  heeft gemaakt in het slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem. Pas op, deze beelden zijn gruwelijk.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.