Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minister: levende egel in handtas geen rage

  •  
20-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
egel_38.jpg
Geen klein hondje, maar een levende egel in de handtas. Er zijn enkele aanbieding op Marktplaats, maar volgens minister Gerda Verburg (LNV) is het zeker nog geen rage.
Verburg antwoordde dat dinsdag op vragen van Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren). Thieme kaartte de kwestie aan omdat ze wilde weten of net als in Engeland ,,dit soort egels volop worden aangeboden in Nederland''. Volgens de minister is dat niet het geval. Ze deed navraag bij de brancheorganisatie van dierenwinkels Dibevo en daar was er niets over bekend.
Thieme en Verburg zijn het erover eens dat een dier niet slechts als modeaccessoire moet worden gekocht, want dat kan het dierenwelzijn schaden. Waar het Kamerlid vraagt om maatregelen om dit soort situaties te voorkomen, wijst de minister er op dat er volgens de regel al kan worden opgetreden als een egel wordt mishandeld.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.