Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minister Cramer: Lowlands perfect voor klimaatdebat

  •  
20-08-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_326852.jpg
Naast veel muziek is er op Lowlands ook ruimte voor serieuze zaken zoals een debat over klimaatveranderingen. Minister Cramer van Milieu ging op het driedaagse muziekfestival met de bezoekers in debat. "Het valt me op hoe actief iedereen deelneemt", zei ze na afloop.
Een muziekfestival als Lowlands is volgens de minister het ideale platform voor een debat over klimaatverandering. "Dit is de toekomst, de mensen hier moeten het verschil maken." Ze vergelijkt de manier waarop er vroeger tegen zaken werd aangekeken en nu. "In mijn tijd, de jaren '70, waren we veel serieuzer en meer moralistisch, alles was hel en verdoemenis. Nu is het veel luchtiger, met entertainment, maar daardoor pikken mensen het wel op."
Veel bezoekers weten inmiddels wel wat ze kunnen doen om de negatieve klimaatveranderingen tegen te gaan, viel Cramer op tijdens het 'speeddaten' na het debat, waarbij jongeren in gesprek gingen met de minister. "Hoewel er net wel twee jongens van 16 jaar waren die zeiden: je hoort er wel veel over, maar ik doe er niet zoveel aan. Ik hoop dat ik hen wat tips heb kunnen geven."
Ook rapper Lange Frans probeerde de festivalgangers milieubewuster te maken. De artiest zelf is al sinds zijn jeugd bewust bezig met het milieu. "Mijn vader is bouwkundig ingenieur, dus die ouwe heeft het er met de paplepel ingegoten."
Zijn grote televisie staat dan ook nooit op standby, al vindt Lange Frans het nog te ver gaan een milieuvriendelijke auto te kopen. "Ik ben een echte autoliefhebber. Als ze een auto maken die schoon én mooi is, dan wil ik er wel een."
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.