Vroege Vogels

Mineraalwater bedreigt het milieu

  •  
14-02-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_166708.jpg
Volgens activitst Bob Geldof is het onzin om mineraalwater te kopen. "Het is de grote ironie van de 21ste eeuw dat de meest banale dingen zoals water en brood in de supermarkt tot de duurste spullen horen. Water van de andere kant van de wereld aanzeulen om het elders te verkopen, belachelijk.''
De Amerikanen dronken in 2005 ruim 26 miljard liter bronwater uit plastic flessen. De productie daarvan vergde meer dan 1,5 miljoen vaten olie. Genoeg om 100.000 auto's een jaar op de weg te houden.
Water in flessen lijkt steeds meer een vast en zelfs trendy onderdeel uit te maken in ons leven. En het bedreigt, volgens het Earth Policy Institute in Washington, het milieu. In vijf jaar tijd is het aantal verkochte flessen water met 57 procent gestegen. Zelfs in gebieden waar het leidingwater gewoon te drinken is, neemt de vraag naar water in flessen toe.
De productie van flessenwater schaadt het milieu echter enorm. Zo kost een liter flessenwater tienduizend keer meer dan een liter water uit de kraan. Er zijn zware investeringen nodig om bronwater op te pompen, er mineralen of smaakjes aan toe te voegen, het te verpakken en te vervoeren. Ironisch genoeg is mineraalwater in de geïndustrialiseerde landen niet zuiverder of gezonder dan het leidingwater. ,,Bronwater in flessen is gewoon een overbodig product'', aldus een woordvoerder van het Art Policy Institute.
Bron: Het volk

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.