Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder wildaanrijdingen door open wegbermen

  •  
09-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwijn_25.jpg

© Fotograaf: hudsonhawk

Brede en open wegbermen zorgen ervoor dat er minder reeën, herten en zwijnen worden aangereden. Dat blijkt uit een proef die Natuurmonumenten uitvoert op twee plekken in Gelderland. Sinds het struikgewas langs twee doorgaande wegen is weggekapt, komen er vrijwel geen aanrijdingen met wild meer voor, zo constateren boswachters van de natuurorganisatie.
Gelderland is de provincie met het meeste loslopende wild. Jaarlijks worden tussen de 1500 en tweeduizend dieren doodgereden. Omdat een aanrijding met wild fataal kan aflopen en om de dieren te beschermen, zoeken natuurbeheerders steeds naar oplossingen.
Op de Noord-Veluwe en in de Achterhoek heeft Natuurmonumenten struikgewas langs twee drukke wegen door het bos gekapt en de bermen gemaaid. Wild blijkt te schrikken van de brede, open ruimte en staat voor de weg stil. Bestuurders kunnen door de open ruimte beter zien of er een zwijn of een hert aankomt. Natuurmonumenten gaat de proef uitbreiden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.