Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder wespen dit jaar?

  •  
24-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wesp_16.jpg
Ecoloog Jan Doevendans uit Groningen maakt zich zorgen over de wesp. Er lijken er elk jaar minder te zijn maar... klopt dat ook? Arnold van Vliet van de Natuurkalender denkt van niet.
Volgens ecoloog Jan Doevendans lijken de wespen langzamerhand te verdwijnen. Hij doet al dertig jaar waarnemingen in Groningen en ziet steeds minder wespen. En niet alleen minder bijzondere soorten, maar ook gewone zoals de Duitse en de limonadewesp. Arnold van Vliet van de Natuurkalender meent dat de wespenstand van jaar tot jaar verschilt en ook nog eens per regio. Vooral wisselende weersomstandigheden kunnen wespen flink de das om doen volgens hem. Maar Doevendans denkt dat het vooral de landbouwbestrijdingsmiddelen zijn die schade aanrichten. Entomoloog Jan Smit ziet een verband tussen het gebruik van landbouwbestrijdingsmiddelen en de wespenstand, maar benadrukt dat daar nog geen rechtstreeks onderzoek naar is gedaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.