Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder grote zilverreigers geteld

  •  
20-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grote_zilverreiger__leenkuiper.jpg

© Fotograaf: leenkuiper

Eén van de soorten die tegenwoordig nauwlettend wordt gevolgd is de grote zilverreiger. Na de afgelopen recordwinter is het spannend om te zien of er dit winterseizoen weer zoveel witte reigers geteld worden. De beste manier om de aantalsontwikkeling te volgen is het tellen van de reigers op slaapplaatsen. In oktober telden SOVON vogelonderzoek er beduidend minder dan vorig jaar oktober: 3.900 tegenover 6.300.
VeldmuizenTijdens de landelijke slaapplaatstelling in de periode 18 oktober tot en met 1 november werden ruim 3.900 exemplaren geteld, verdeeld over 152 slaapplaatsen. Zoveel als vorig jaar oktober dus niet (6.300), maar dat was echt een exceptioneel jaar dankzij enorme veldmuizenpieken in veenweidegebieden. Het zijn er nu wel ruim meer dan twee jaar geleden (2.200). SOVON ziet dit najaar dus wat minder grote zilverreigers, maar dat wil niet zeggen dat er een eind is aan de jarenlange opmars.
Lees het hele bericht op Natuurbericht.nlNatuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.