Vroege Vogels

'Minder en schoner verkeer in Amsterdam'

  •  
16-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_129064.jpg
De gemeente Amsterdam en het Rijk moeten zich richten op schonere auto's en minder verkeer om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat stelde een enquêtecommissie van de Amsterdamse gemeenteraad vrijdag in een onderzoek naar de luchtkwaliteit in de hoofdstad. Op eigen initiatief was de gemeenteraad in het najaar een onderzoek begonnen. Het is de eerste enquête van de raad in Amsterdam.
De commissie stelde een aantal maatregelen voor om de luchtverontreiniging aan te pakken. Gedacht wordt aan het invoeren van verschillende parkeertarieven per type auto, waarbij bezitters van vervuilende auto's meer voor parkeren betalen. Ook zou de commissie het autodelen willen stimuleren en mogelijk verplicht willen stellen op zwaar belaste locaties.
De commissie ziet graag experimenten waarbij bomen en planten de lucht reinigen en bouwkundige aanpassingen aan scholen, kinderdagverblijven, speeltuinen en ouderencentra die dichtbij snelwegen en andere 'vieze' locaties staan. Kinderen en ouderen zijn extra kwetsbaar voor vuile lucht.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.