Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder CO2-uitstoot mkb Rijnmond dan verwacht

  •  
28-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot_05.jpg
Midden- en kleinbedrijven in de regio Rijnmond besparen veel meer op hun energieverbruik dan de Milieudienst DCMR eerder voor mogelijk hield.
Minder
De dienst schatte dat alle bedrijven uit het mkb door besparingsmaatregelen 110 kiloton minder CO2 zouden kunnen uitstoten, maar nu blijkt dat alleen al een kwart van de bedrijven 77 kiloton minder uitstoot heeft weten te realiseren. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 20.000 huishoudens. Dat blijkt uit het milieudoelenjaarrapport van de DCMR over 2011, liet de gemeente Rotterdam woensdag weten.
Besparen
Volgens de Klimaatagenda moet de regio Rijnmond in 2025 350 kiloton minder CO2 uitstoten.
DCMR helpt bedrijven om bewuster om te gaan met energie. Honderden bedrijven en instellingen hebben energiebesparende maatregelen genomen. De daarmee gepaard gaande kosten worden binnen 5 jaar terugverdiend. Dertig grote bedrijven besparen jaarlijks 5 miljoen kilometer door hun bevoorradingsritten beter te plannen. Hierdoor komt 5 kiloton minder CO2 in de lucht terecht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.