Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder bezoekers Diergaarde Blijdorp

  •  
29-12-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_69368.jpg
Ruim 70.000 mensen minder dan in 2003 bezochten Diergaarde Blijdorp in Rotterdam dit jaar. In 2004 kon de dierentuin op ongeveer anderhalf miljoen bezoekers rekenen, meldde een woordvoerder van Blijdorp woensdag.
De inkomsten van de dierentuin bleven, vergeleken met vorig jaar, ook achter doordat de bezoekers minder geld besteedden in de dierentuin en meer gebruikmaakten van kortingsacties.
Volgens een woordvoerder van de Nederlandse vereniging van dierentuinen zijn de tegenvallende bezoekcijfers geen landelijke trend. ,,Het is een economisch moeilijke periode, maar sommige dierentuinen hadden zelfs een bijzonder goed jaar. Diergaarde Blijdorp is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor de teruglopende bezoekerscijfers relatief groot lijken.''
(Bron: ANP)

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.