Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Miljoenen voor energieonderwijs Noorden

22 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
duurzaamheid windmolen zonnepanelen

© Bron: Pixabay

Mbo-scholen, het bedrijfsleven en gemeenten in het noorden van Nederland willen in vier jaar 3400 vaklieden onderwijzen in de overstap van fossiele naar duurzame energie. Ze krijgen daarvoor 2 miljoen euro subsidie van het Rijk, zo maakten de partijen bekend.
Energietransitie
De noordelijke provincies krijgen de komende jaren naar verwachting te maken met een krimpende bevolking. Tegelijkertijd zijn er veel extra vaklieden nodig, want voor de overstap van Gronings gas naar andere energiebronnen zijn tal van technische aanpassingen nodig. Dit voorjaar waarschuwde de Sociaal-Economische Raad (SER) nog dat de energietransitie in de knel komt als tekorten aan technisch personeel niet worden opgelost.
Kennis overbrengen
Scholen en 45 bedrijven uit Drenthe, Groningen en Friesland hebben daarom de handen ineen geslagen om dit tekort op te lossen. Met hun project Energy College willen ze 2400 studenten de nieuwste kennis over duurzame energie bijbrengen. Ook duizend werknemers van technische bedrijven en driehonderd docenten worden bijgespijkerd. Het initiatief moet uiteindelijk leiden tot een stabiele instroom van techniekstudenten.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar