Vroege Vogels

Miljoen Europeanen tegen lange veetransporten

  •  
20-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken

© Varken - Bron Pixabay

Dierenrechtenorganisaties hebben in ruim een jaar tijd meer dan 1 miljoen handtekeningen verzameld tegen langdurige transporten van levende dieren. De miljoen handtekeningen komen uit meer dan zeven verschillende lidstaten, en daarom moet de Europese Commissie het burgerinitiatief officieel in behandeling nemen. 

Acht uur

De StopTheTrucks -campagne is door 47.225 Nederlanders ondertekend. De ondertekenaars eisen een maximale transportduur van acht uur voor levende dieren. Daarnaast willen ze strengere controles en betere bescherming voor het vee, ook buiten de EU. De campagne noemt dat dat dieren 'vaak dagenlang dicht op elkaar gepakt in volle vrachtwagens en schepen'.

Gemor over veevervoer

Er heerst al langer onvrede in de EU over het vervoer van vee, maar de lidstaten zijn verdeeld over strengere wetgeving. Nederland is daar wel voor. Vorig jaar liet de commissie weten dat er geen wetenschappelijke rechtvaardiging is om de transportduur te beperken. Dit zou geen garanties bieden voor beter dierenwelzijn. 
Bron: ANP

Meer over:

veetransport
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.