Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Miljoen Europeanen tegen lange veetransporten

20 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken

© Varken - Bron Pixabay

Dierenrechtenorganisaties hebben in ruim een jaar tijd meer dan 1 miljoen handtekeningen verzameld tegen langdurige transporten van levende dieren. De miljoen handtekeningen komen uit meer dan zeven verschillende lidstaten, en daarom moet de Europese Commissie het burgerinitiatief officieel in behandeling nemen. 

Acht uur

De StopTheTrucks -campagne is door 47.225 Nederlanders ondertekend. De ondertekenaars eisen een maximale transportduur van acht uur voor levende dieren. Daarnaast willen ze strengere controles en betere bescherming voor het vee, ook buiten de EU. De campagne noemt dat dat dieren 'vaak dagenlang dicht op elkaar gepakt in volle vrachtwagens en schepen'.

Gemor over veevervoer

Er heerst al langer onvrede in de EU over het vervoer van vee, maar de lidstaten zijn verdeeld over strengere wetgeving. Nederland is daar wel voor. Vorig jaar liet de commissie weten dat er geen wetenschappelijke rechtvaardiging is om de transportduur te beperken. Dit zou geen garanties bieden voor beter dierenwelzijn. 
Bron: ANP

Meer over:

veetransport

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar