Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Miljoen banen door aanpak klimaatverandering

5 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
bouw beton bouwplaats

© bron: pixabay

De omslag naar een klimaatneutralere economie levert de Europese Unie naar schatting 1,2 miljoen extra banen op tegen 2030 en twee miljoen tegen 2050. Volgens de jaarlijkse analyse van de arbeidsmarkt van de Europese Commissie kan de werkgelegenheidsgroei door de transitie het banenverlies in sectoren die met fossiele brandstoffen werken meer dan compenseren. Maar dan moet nu wel worden begonnen met het bijscholen van werknemers.

Nieuwe banen

Klimaatverandering aanpakken en economische groei behouden gaan hand in hand, zegt het dagelijks bestuur van de EU. Vooral in de bouw, bij de productie van hernieuwbare materialen, ICT en andere dienstensectoren verwacht Brussel nieuwe banen, terwijl ze bij de autoproductie en de ontginning van fossiele brandstoffen zullen afnemen. de commissie rekent

Omscholing

Volgens de commissie moeten werknemers tijdig worden omgeschoold voor nieuwe technologieën en moeten de lidstaten extra investeren in opleidingen. Momenteel zijn de regio's waar de energie-intensieve sectoren het sterkst zijn ook de regio's waar volwassenen het minste worden opgeleid en omgeschoold.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.