Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Miljarden paaseieren in onze kustwateren

  •  
31-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine_grote_vlok-01.jpg
Dit jaar worden er met de Paasdagen ruim 30 miljoen eieren gegeten in Nederland. Maar in vergelijking met het aantal eitjes van de grote vlokslak die we nu in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de andere kustwateren kunnen aantreffen is dat maar een schijntje.
Eisnoeren
Deze zeenaaktslak gebruikt de late winter en het vroege voorjaar om zich voort te planten. Één individu kan meerdere eisnoeren produceren en in een eisnoer zitten tienduizenden tot mogelijk een half miljoen of nog meer eitjes.
Toenemen
Dat maakt dat er nu vele miljarden eitjes van de grote vlokslak in de Zeeuwse Delta, Noordzee en Waddenzee aanwezig zijn. En dat aantal zal de komende maanden alleen maar verder toenemen.
Boegbeeld
De grote vloklslak is een van onze grootste zeenaaktslakken en het boegbeeld van de Nederlandse zeenaaktslakken fauna. Ieder jaar komt de soort hier algemeen voor en omdat deze slak ongeveer 12 maanden oud kan worden kan hij ook nagenoeg het gehele jaar in onze kustwateren aangetroffen worden.
Bron: Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.