Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieuvergunning Nuon Eemshaven vernietigd

  •  
03-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nuon_01.jpg
De milieuvergunning die de provincie Groningen eerder verleende aan Nuon voor de bouw van een elektriciteitscentrale in de Eemshaven moet worden vernietigd. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
Greenpeace, de Stichting Natuur en Milieu en een aantal inwoners van de gemeente Eemsmond waren naar de Raad gestapt omdat ze het niet eens waren met de vergunningverlening.
Het hoogste rechtsorgaan in Nederland heeft een groot deel van de bezwaren van de partijen gegrond verklaard. Volgens Greenpeace en de Stichting Natuur en Milieu zou de centrale de natuur in het gebied aantasten. Bovendien zou het onderzoek naar de gevolgen voor het milieu ernstig zijn tekortgeschoten. Ook de uitstoot van onder meer zwaveldioxide, dioxines, zware metalen en fluoride zou in de ogen van de partijen te hoog worden. De bewoners vreesden voor geluids- en lichthinder.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.