Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieuorganisaties niet tevreden over geluidsplan Schiphol

  •    •  
24-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
vliegtuig_vogels_pixabay

© Bron: Pixabay

Met het kabinetsplan voor 5000 minder nachtvluchten en minder lawaaiige vliegtuigen op Schiphol "schieten we niks op" zeggen Natuur & Milieu, Milieufederatie Noord-Holland, Milieudefensie en Greenpeace Nederland over het voornemen van Den Haag om iets aan de geluidshinder van Schiphol te doen.

Geluidsplan is een 'mager voorstel'

"Minister Harbers is enorm aan het tijdrekken en maakt omwonenden blij met een dooie mus", zo stellen de organisaties. "Zelfs Schiphol wil een nachtsluiting en 10.000 minder nachtvluchten, dus dan is dit wel een heel mager voorstel van het kabinet."

Geluidsplan zorgt voor meer overlast overdag

Volgens de milieuclubs weten omwonenden nog steeds niet waar ze aan toe zijn. "En de krimp van Schiphol verder afzwakken is de zoveelste gebroken belofte. Nu komt er overdag zelfs meer herrie en CO2-uitstoot. Voor het klimaat is dat een enorme domper. Het is al jarenlang duidelijk: we hebben een nachtsluiting en fors minder vluchten nodig, voor een veilig klimaat en de gezondheid van omwonenden."

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.