Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieufederaties en Gulpener proosten op klimaatneutraal bier

  •  
26-06-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_301947.jpg
Het bier Limburgs Land van de Gulpener Bierbrouwerij is het eerste klimaatneutrale bier van Nederland. Volgens de Provinciale Milieufederaties en de HIER-campagne heeft de productie van het bier geen negatief effect op het klimaat en is daarmee klimaatneutraal. De Provinciale Milieufederaties juichen het initiatief van Gulpener Bierbrouwerij toe en proosten op een klimaatneutrale toekomst!
Bij elk product dat geproduceerd wordt, komt het broeikasgas CO2 vrij. Gulpener Bierbrouwerij heeft de uitstoot van CO2 in en rondom de brouwerij teruggedrongen door zuiniger om te gaan met energie. Daarnaast heeft zij geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie, door het plaatsen van zonnepanelen. De CO2 die resteert wordt door de Gulpener gecompenseerd door middel van een nieuw aangelegd bos in Gulpen en een energiebesparingsproject in Bolivia.
De Gulpener Bierbrouwerij is groot voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij treft al jaren maatregelen om energie te besparen en onttrekt haar milieuvriendelijk geteelde grondstoffen uit de eigen regio. Limburgs Land bier is biologisch geproduceerd en mag als enige bier het Milieukeur voeren. Volgens directeur John Halmans is dit nog maar het begin:'We zijn nu gestart met het Limburgs Land bier. Maar we hopen in de toekomst steeds verder in de buurt van een volledig klimaatneutrale brouwerij te komen'.
Met het project Klimaatneutrale Producten willen De Provinciale Milieufederaties zoveel mogelijk bedrijven inspireren om tijdens het productieproces zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Dit project maakt onderdeel uit van de klimaatcampagne HIER, een initiatief van 40 goede doelen van de Nationale Postcodeloterij.
MAAK KANS OP EEN WEEKEND KLIMAATNEUTRAAL KAMPEREN
Kent u een bedrijf of organisatie die volgens u absoluut klimaatneutraal moet worden? Laat het weten en maak kans op een weekend klimaatneutraal kamperen voor twee personen. Kijk voor meer informatie op www.hierisklimaatneutraal.nl .
Bdon: Milieufederatie Limburg en Gulpener Bierbrouwerij

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.