Vroege Vogels

Milieudelict in Amsterdamse haven

  •  
09-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slib_haven.jpg
Een onbekend bedrijf heeft een milieuovertreding begaan in de Amsterdamse haven. De firma heeft afgegraven grond vervoerd zonder de daarvoor verplichte transportbonnen en had deze tegen de regels in niet op zoutgehalte onderzocht.
Een woordvoerder van de politie in Amsterdam bevestigde woensdag een bericht hierover in de Volkskrant. Dat dagblad meldde ook dat de onderneming in opdracht van de gemeente Amsterdam werkte, maar daar kon de zegsman niets over vertellen.
Naar aanleiding van een tip bij Meld Misdaad Anoniem ontdekten de politie en de gemeentelijke dienst milieu en bouwtoezicht eind november een verdachte stortplaats op een terrein aan de Casablancaweg. Daar was 800 tot 1000 ton grond en baggerslib over een groot gebied uitgereden. De grond was afkomstig van een nieuwe geul van de Afrikahaven.
Justitie heeft de zaak in onderzoek. De politie kijkt of de opslag van grond elders in de haven aan de regels voldoet. Zij onderzoekt in samenwerking met de milieudienst ook of het grondwater in het gebied is vervuild door de stort.
De gemeente wilde woensdag geen reactie geven op het artikel in de Volkskrant.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.