Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieudefensie: 'Verbied megastallen'

  •  
23-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_13.jpg
Milieudefensie voerde, voorafgaand aan de aanbieding van de uitkomst van de maatschappelijke dialoog over megastallen aan staatssecretaris Bleker, actie voor een een landelijk verbod op megastallen.
Bleker nam vandaag de uitkomsten van de dialoog megastallen in ontvangst van Hans Alders tijdens een persconferentie in Nieuwspoort in Den Haag. Uit het rapport blijkt dat het roer echt om moet in de Nederlandse veehouderij. Milieudefensie ziet dit dan ook als het moment om tot een verbod op megastallen te komen. “Een landelijk verbod op megastallen geeft een geweldige impuls aan de verduurzaming van de veehouderij”, aldus Klaas Breunissen van Milieudefensie. “We moeten af van de weg naar schaalvergroting en kostprijsverlaging die ten koste gaat van milieu en dierenwelzijn.”
Uit de maatschappelijke dialoog megastallen blijkt dat het fundamenteel anders moet met de veehouderij in Nederland. 'Business as usual is geen optie', constateert Alders terecht. De Nederlandse bevolking vindt dat er een eind moet komen aan de industrialisering van de veehouderij. Dit bevestigt het beeld uit eerdere onderzoeken. Zowel Milieudefensie als het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hielden representatieve opinieonderzoeken over megastallen waaruit deze maatschappelijke zorg al duidelijk bleek. Breunissen: “De maatschappij het heeft gehad met megastallen. Dit is hét moment om politiek door te pakken”
Tijdens de ludieke actie voorafgaand aan de aanbieding door Alders, presenteerden twee actievoerders van Milieudefensie verkleed als 'Miss Piggies' hun visie over megastallen aan de staatssecretaris. 'Geen megastal, maar modderbad.'
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.