Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieudefensie start zestiende EKO-tellingen

  •  
20-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eko_Keurmerk.jpg
Milieudefensie start op donderdag 22 augustus voor de zestiende keer de jaarlijkse EKO-tellingen. Bij supermarkten in heel Nederland wordt geteld hoeveel biologische en Fairtrade producten er in de schappen liggen.
Meerjarige aanpak
Woordvoerder duurzaam voedsel van Milieudefensie Hugo Hooijer over de telling: “De voorgaande jaren bleek het aanbod biologische en Fairtrade producten in Nederlandse supermarkten aanzienlijk gegroeid. Daar hopen we dit jaar weer op.” Door de meerjarige aanpak van de EKO-tellingen is het mogelijk om de trends op de lange termijn inzichtelijk te maken. “Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de koplopers en de achterblijvers in het aanbod van biologische en Fairtrade producten.”
Ranglijst
De EKO-tellingen vinden in heel Nederland plaats van 22 augustus tot en met 30 september. In deze periode tellen ruim 200 vrijwilligers het aanbod van biologische en Fairtrade producten in honderden supermarkten door het hele land. Per provincie en per gemeente wordt een ranglijst opgesteld van de best en slechtst scorende supermarkten. De supermarkt met de meeste biologische en Fairtrade producten in de schappen wordt de landelijke winnaar.
Stimulans
Milieudefensie wil met de landelijke EKO-tellingen supermarkten stimuleren om het aanbod en de keuzemogelijkheid voor biologische en Fairtrade producten voor consumenten te vergroten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.