Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieudefensie start campagne tegen illegale kap

  •  
27-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
illegalehoutkap.jpg
De bossen verdwijnen. Wereldwijd is tachtig procent van alle oorspronkelijke bossen verwoest of kaalgekapt. Planten en dieren sterven hierdoor uit, zoals de orang-oetan. Ontbossing vergroot de armoede van de mensen die van de bossen afhankelijk zijn. Ook draagt ontbossing bij aan klimaatverandering: twintig procent van de CO2-uitstoot komt door ontbossing.
Veel van het hout dat Europa binnenkomt is illegaal gekapt. Illegaal kap is kappen zonder vergunning, of meer kappen dan was afgesproken. Dikke kans dat er in jouw huis ook geroofd hout staat. Dit hout zit in tuinmeubelen, deuren en kozijnen maar ook in bouwprojecten van de overheid, zoals de Hoge Snelheidslijn.
De politiek praat al jaren over het probleem van illegale kap. Nu is er een kans daar iets aan te doen. Begin 2008 komt de Europese Commissie met een voorstel om de handel in illegaal gekapt hout tegen te gaan. Milieudefensie wil milieuwetgeving die verplicht dat al het hout en houtproducten op de Europese markt legaal gekapt zijn.
Teken op www.stopdebossenroof.nl
Bron: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.