Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieudefensie: 'Bleker gaat toch grenzen stellen aan megastal'

  •  
08-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
megastal.jpg
Milieudefensie is blij dat staatssecretaris Bleker vandaag aankondigde nog voor de zomer met wetgeving te komen tegen megastallen. Bleker komt met concrete dieraantallen die de grenzen moeten aangeven. Hugo Hooijer van Milieudefensie: “Tot nog toe wilde Bleker maar geen grens stellen, nu gaat dat dan toch gebeuren.”
De grens
Waar Bleker de grens precies gaat trekken is nog onduidelijk. Wat Milieudefensie betreft moeten die grenzen aansluiten op de normen voor een megastal van kennisinstituut Alterra. Het gaat dan bijvoorbeeld om 250 melkkoeien of 7.500 vleesvarkens.
Schaalvergroting
Milieudefensie voert campagne voor een landelijk verbod op megastallen. Hooijer: “De schaalvergroting in de veehouderij zorgt voor risico's voor de volksgezondheid, staat haaks op de vrije uitloop van dieren en is schadelijk voor natuur en milieu. Het is de hoogste tijd dat er grenzen worden gesteld aan de ongebreidelde groei.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.