Vroege Vogels

Milieuactivisten aangehouden voor planten bomen

  •  
10-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_138782.jpg
Milieudefensie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag bomen geplant op straten en stoepen in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Volgens de organisatie zijn daarbij zes actievoerders gearresteerd.
In totaal zouden 45 bomen zijn geplant als protest tegen illegaal hout dat op de Nederlandse markt te koop is. De helft van al het geïmporteerde hout is volgens Milieudefensie illegaal gekapt. De kap versnelt ontbossing en het uitsterven van dieren en planten. Ondanks moties en beloften van de overheid is de helft van al het geïmporteerde hout afkomstig van illegale kap. Milieudefensie roept de overheid op tot een importverbod.
Jaarlijks lopen producentenlanden als Kameroen en Indonesië
in totaal vijftien miljard dollar mis aan belastinginkomsten door
illegale kap. De lokale bevolking is vaak de dupe. Ze worden van hun land verdreven, gemeenschappelijk bos wordt gekapt en hun akkers verwoest. Daarbij worden mensen- en landrechten geschonden, kinderarbeid ingezet en (lokale) wetten overtreden.
De politie in Den Haag bevestigde vrijdagochtend dat een activist is aangehouden. In Utrecht ging het volgens een politiewoordvoerder om twee mensen.
Bron: ANP/Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.