Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mijlpaal in inzameling elektronisch afval

  •  
09-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ewaste_02.jpg
De producenten en importeurs van elektrische apparaten, ICT-apparaten en energiezuinige verlichting hebben sinds de start van hun nationaal inzamelsysteem in 1999 inmiddels 1 miljard kilo afgedankte apparaten en spaarlampen (e-waste) duurzaam laten inzamelen en recyclen.
Dit is een mijlpaal op een nog lange weg naar het inzamelen en recyclen van al het e-waste dat vrijkomt in Nederland. Door samenwerking in de afvalketen met gemeenten, retail en consumenten is het de bedoeling de inzameling verder te verhogen.
Producentenvereniging NVMP en de organisaties voor inzameling en recycling van elektrische en ICT-apparaten (Wecycle en ICT~Milieu) staan voor de uitdaging de komende jaren het ingezameld volume verder te verhogen. Zij willen zoveel mogelijk e-waste inzamelen en dit op een verantwoorde manier recyclen.
Het is daarvoor noodzakelijk dat al het vrijgekomen e-waste ook bij hen terechtkomt. Nu is dat ruim 40%. De Europese Unie bereidt een nieuwe richtlijn voor die ertoe leidt dat over 10 jaar zo’n 80% van het vrijgekomen e-waste moet worden ingezameld.
Bron: ICT~Milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.