Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Midden- en Zuid-Nederland zullen beven

  •  
07-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gas.jpg
De zorgen om aardschokken door gaswinning zijn terecht. Daarom zal de Tweede Kamer hier vandaag over debatteren. Er wordt al gesproken over ophef van aardgasboringen, omdat er veel aardbevingen waren in Groningen. Tevens schaliegasboringen zijn gevaarlijk en die zullen in Midden-Nederland en Zuid-Nederland plaats vinden, als ze daar ook aan gaan beginnen. Maar dat is nog niet zeker. 
Zware aardbevingen
De milieuorganisaties zijn erg bezorgd en een hoop omwonenden protesteren. In Amerika en Engeland zijn al veel aardbevingen ontstaan door schaliegasboringen. De zwaartste aardbeving was in Texas: een kracht van 5,7 op de schaal van richter. Dat is erg hoog en gevaarlijk.
Verzet
In Nederland verzetten steeds meer gemeenten zich tegen plannen voor proefboringen. Uit een inventarisatie van Milieudefensie in 2012 bleek dat tientallen gemeenten zich inmiddels 'schaliegasvrij' verklaard hebben. Zij verlenen geen medewerking aan boringen naar het omstreden gas.
Bron: milieudefensie.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.